Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 HA BÉKÉSCSABÁN VAGY KÖZÉPISKOLÁS, 

ÉS KIPRÓBÁLNÁD MAGAD KORTÁRS SEGÍTŐKÉNT, 

KERESS KÖZÉPISKOLÁDBAN EGY PASSSZOST,

VAGY ÍRJ:

passsz@citromail.hu


VAGY HÍVJ: 

(70) 368-91-02

RÉSZLETEKET TUDHATSZ MEG ARRÓL, HOL TALÁLKOZHATSZ VELÜNK, TÁJÉKOZÓDHATSZ A PASSSZRÓL, AZ INDULÓ 60 ÓRÁS KORTÁRS SEGÍTŐ KÉPZÉSÜNKRŐL, ÉS JELENTKEZHETSZ IS.

 

______________________

A Passszban középiskolás kortól lehet valaki kortárs segítő. Két féle módja van a hozzánk való csatlakozásnak:

1. Többnyire minden tanévben kampányszerű toborzást rendezünk, amikor a helyi középiskolákat keressük fel. Bemegyünk osztályfőnöki órára, bemutatkozunk, és elmondjuk, mi is ez a Passsz. Ilyenkor általában újságcikk is megjelenik rólunk, vagy plakátokon, szórólapokon csalogatjuk az érdeklődőket.

2. A másik mód azokra az időszakokra vonatkozik, amikor nincsen toborzás. Nem szeretnénk ugyanis kizárni azokat sem, akik éppen nem értesülnek rólunk, vagy nem ebben a rövid időszakban kapnak kedvet az önkénteskedéshez. Ez gyakorlatilag tehát azt jelenti, hogy bármikor, amikor úgy érzed, benéznél hozzánk, megismernéd hogyan működünk a hétköznapokban, esetleg csatlakoznál is, kereshetsz bennünket. Kinél, hol és hogyan?
  • Az általunk tartott rendhagyó órák, drámaórák, városi rendezvények alkalmával gyere oda hozzánk, és kérdezz bátran, jelezd, hogy érdekel a Passsz;
  • A tevékenységeink kapcsán gyakran ott vannak velünk felnőtt segítőink is, hozzájuk is bátran fordulhatsz; 
  • A csoport fő kapcsolattartója Kónya Gizella, vele is fölveheted a kapcsolatot (Lásd "Elérhetőségek" menü).
 

 Mi történik azután, hogy fölvetted velünk a kapcsolatot?

Akár egyénileg, akár a toborzási időszakban jelentkezel közénk, időt, és tanulási lehetőséget biztosítunk számodra, hogy eldönthesd, hogy csatlakozni akarsz -e közénk.

A Passsz leendő tagjai 60 órás kortárs segítő alapképzésen vesznek részt. Itt fejlesztheted önismeretedet, a kortárs segítéshez szükséges eszköztárad, készségeidet, tudásodat.

Az itteni tanulás teljesen más, mint ahogy azt a suliban megszoktad: sokat játszunk, beszélgetünk, és alapvetően a csoport tagjainak aktivitására építünk. Itt mindenki egyformán fontos, a személyes érzéseknek, gondolatoknak helye van.

A képzés része az is, hogy megismerkedj a Passsz csapatával, tagjaival, a tevékenységeinkkel.

Ez a tanulási folyamat tehát alkalmat ad egyrészt saját magad jobb megismerésére, személyes fejlődésedre, de arra is, hogy részévé válj egy Csapatnak, ahol jól érezheted magad, és amelynek aktív részeseként Te magad is formálója lehetsz.

 

Ha kíváncsi lettél, keress bennünket bátran, és kérdezz!